Zal het gaan vriezen?

Alhoewel het afgelopen weekend tropisch warm was in Nederland, gaat het wellicht wel weer vriezen. Althans, als het aan het kwik van de pensioenleeftijd ligt.

Na alle acties van de afgelopen weken, met als toppunt de landelijke OV-staking, ziet Minister Koolmees van Sociale Zaken mogelijkheden om de AOW-leeftijd minder snel te laten stijgen. De gesprekken tussen hem, de bonden en de Sociaal-Economische Raad kunnen worden hervat volgens Minister Koolmees. Ook de mogelijkheid om eerder te stoppen met werken voor mensen met een ‘zwaar beroep’ zal bespreekbaar worden gemaakt.

De vakbonden eisen een bevriezing van de AOW-leeftijd op 66 jaar en vier maanden voor de komende jaren en een langzamere stijging dan het kabinet eerder voor ogen had. Het koppelen van de pensioenleeftijd aan de gemiddelde levensverwachting gaat de bonden te snel. Het argument “een jaar langer leven = een jaar langer werken” gaat er bij hen niet in.

De aankomende gesprekken zullen laten blijken waar de balans in wordt gevonden, mits de gesprekken zoals vorig jaar weer vast dreigen te lopen.

Verbanen

Kun jij je voorstellen dat je als 70-jarige hetzelfde beroep doet als vandaag? In opstand gaan tegen het huidige beleid is één ding. Daarnaast zouden mensen die fysiek en mentaal zware beroepen hebben, zich moeten afvragen of ze tijdig de stap moeten en kunnen nemen om te verbanen. Verbanen naar een functie die je aan het werk kan houden tot de eindstreep in zicht komt. Of zoals wij zeggen: Verbanen in een baan die past bij je gezondheid en talenten.

Je moet er niet aan denken om je laatste jaren te spenderen met allerlei fysieke of mentale problemen omdat je werk haar tol heeft geëist. Hoe denk jij erover? Of zie je het ’tegen die tijd’ wel? Bewustwording kan niet vroeg genoeg beginnen. Stel jezelf daarom deze vraag:
‘Welke baan heb ik als ik 70 jaar ben?’

Bent u benieuwd wat Verbanen voor u als werkgever en uw medewerkers kan betekenen? Of bent u benieuwd in welke richting uw loopbaan zich zou moeten bewegen?  We komen graag met u in contact om geheel vrijblijvend de mogelijkheden van Verbanen met u te bespreken. Bel voor meer informatie: (088) 2726 272 of stuur een mail naar: info@verbanen.nl