Wil jij het verschil maken in de loopbaan van mensen?

Wij zoeken een commerciële Re-integratie Mobiliteitsadviseur (Verbanencoach) in Eindhoven!

Verbanen is op zoek naar een commerciële, gedreven Re-integratie Mobiliteitsadviseur / Verbanencoach voor onze locatie in Eindhoven

Mensen die werken in een functie die ze echt leuk vinden, presteren het beste. Een medewerker die niet goed op zijn plek zit, presteert niet optimaal of loopt zelfs risico uit te vallen. Het afgelopen jaar hebben wij onderzoek gedaan hoe hier een positieve bijdrage aan te kunnen leveren. Dat is hard nodig, want ruim 50% is niet gelukkig in zijn of haar werk blijkt uit onderzoek.

Wij denken een antwoord te hebben om erop toe te zien dat mensen een passende baan krijgen en met plezier naar hun werk gaan. Wij bieden medewerkers adequate begeleiding bij het vinden van een nieuwe baan waarbij wij loopbaan en gezondheid met elkaar combineren op basis van ieders wensen, maar ook ieders kunnen.


Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar een commerciële collega voor de rol van Re-integratie Mobiliteitsadviseur / Verbanencoach voor onze locatie in Eindhoven.

De Verbanencoach is het aanspreekpunt voor geïnteresseerde werkgevers en verantwoordelijk voor het verkrijgen van de opdrachten. Hij/zij verzorgt informatie, bezoekt potentiële opdrachtgevers en is verantwoordelijk voor alle activiteiten omtrent de sales. De Verbanencoach is het regionale gezicht van Verbanen voor alle partijen. De functie heeft daarmee een commercieel karakter.

Binnen het Verbanen-traject, is de Verbanencoach procesbegeleider gedurende de eerste 3 fases tot aan de overdracht naar de Jobcoach Verbanen. Het is de taak van de Verbanencoach om kandidaten en werkgevers actief in het proces te faciliteren. Tevens draagt hij/zij de eindverantwoordelijkheid voor het resultaat van de trajecten waarin hij/zij werkzaam is.

De Verbanencoach bewaakt de voortgang, maakt (tussen)rapportages, spreekt Verbanen-kandidaten en werkgevers, voert de administratie op casuïstiek en intervenieert bij stagnatie. Richting de kandidaten en werkgevers heeft de Verbanencoach een sterk motiverende rol. De Verbanencoach voert de regie en werkt in een multidisciplinair team nauw samen met een Bedrijfsarts, Arbeidsdeskundige, GZ-Psycholoog en Jobcoach.


Jouw taken en verantwoordelijkheden

 • Informeren van werkgevers en kandidaten over Verbanen (commercieel traject)
 • Voeren van gesprekken met kandidaten en werkgevers, daarbij het coachen en begeleiden van een werknemer naar een nieuwe uitdaging
 • Fungeren als procesbegeleider gedurende de verschillende fases van bewustwording tot plaatsing
 • Je functioneert in de rol van buddy naar de werknemer en aanspreekpunt voor werkgevers
 • Je draagt eindverantwoordelijkheid voor het resultaat van de (sterk geprotocolleerde trajecten waarin de coach werkzaam is. Daarbij houdt de coach het budget in de gaten, bewaak je de voortgang van het proces, maak je (tussen)rapportages, spreek je de werknemer, jobcoach en werkgever.
 • Je voert de administratie op casuïstiek, en intervenieert bij stagnatie
 • Motiveren van werknemer en werkgever
 • samenwerken in een multidisciplinair team met de Arts, Arbeidsdeskundige, Psycholoog en een Jobcoach.
 • Fungeren als aanspreekpunt voor potentiële nieuwe opdrachtgevers. Je verzorgt informatie, regelt de offertes en contracten en informeert over de mogelijke vacatures en kandidaten.
 • De Verbanencoach is het regionale gezicht voor alle partijen.


Jouw kennis en ervaring

 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding, aangevuld met de opleiding Regie Op Werkvermogen (ROW) of vergelijkbaar
 • Kennis van diverse (re- integratie) trajecten (o.a. 2e spoor, outplacement etc.) voor UWV, gemeentes en bedrijven en relevante wet- en regelgeving, waaronder Sociale Zekerheid
 • Ervaring met coaching/begeleiding, beheersen van gesprekstechnieken en methodieken op het terrein van training en begeleiding
 • Ervaring en affiniteit met mensen met een arbeidsbeperking en verschillende sociale milieus
 • Kennis van de regionale arbeidsmarkt & bijbehorende inkomensniveaus
 • Agogisch en didactisch ingesteld met een sterk ontwikkeld observatief vermogen
 • Doortastend en concreet handelen, flexibel en stressbestendig
 • Klantgericht en een netwerker pur sang
 • Communicatief vaardig zowel in woord als geschrift
 • Zowel zelfstandig als in teamverband goed kunnen functioneren


Wie wij zijn

Verbanen bestaat uit een leuke club mensen met liefde voor het vak en de ambitie om echt het verschil te maken voor mensen die op zoek zijn naar passend werk. Wij staan open voor alle vernieuwingen, technologisch en maatschappelijk, die van pas kunnen komen in onze dienstverlening. Wij werken in grote vrijheid en weten elkaar te vinden als dat nodig is. En overigens ook als dat niet per se nodig is.

De komende jaren rollen we deze nieuwe, zelfstandige business unit van Arbo Unie uit over heel Nederland. Wij zoeken daarom naar collega’s die met passie en gedrevenheid mensen in Eindhoven willen begeleiden naar een baan die matcht met gezondheid en talenten.

Lees ook de ervaringen van jouw toekomstige collega’s: Paul Boon Priscilla Panday, Sandra de Vries en Niek Jan Hoogwout.

 

Wat wij bieden

Als Re-integratie Mobiliteitsadviseur (Verbanencoach) kun je rekenen op een werkweek met volop afwisseling, contact met collega’s en aansprekende klanten en een marktconform salaris, voorzien van een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden.


Reageer

Ben je geïnteresseerd? Dan ontvangen we jouw sollicitatie graag, voorzien van cv en motivatie en met vermelding van je opzegtermijn en een salarisindicatie, via deze link naar de vacaturepagina van Arbo Unie.