,,Het doel voor de kandidaten is natuurlijk duurzame uitstroom
en ik ben blij dat ik ze daarbij mag helpen!”

,,Het doel voor de kandidaten is natuurlijk duurzame uitstroom en ik ben blij dat ik ze daarbij mag helpen!”

 

Sinds twee maanden hebben wij bij Verbanen in Rotterdam een nieuwe collega Jobcoach. In haar blog stelt ze zich aan je voor en vertelt ze wat ze bij Verbanen doet en wat haar motiveert. Maak kennis met Sandra de Vries!

 

,,Op 1 december 2018 ben ik gestart als de nieuwe jobcoach bij Verbanen. Een deels nieuwe stap in mijn carrière, waar ik na een pittige sollicitatieprocedure met veel enthousiasme aan ben begonnen. Mijn angst bij een nieuwe baan is altijd dat ik in de eerste periode vrij weinig te doen heb en ‘erin moet komen’. Ze zeggen wel eens dat je minimaal drie maanden nodig hebt om ergens te wennen en alles te weten, maar bij Verbanen klopt dit niet kan ik heel eerlijk zeggen. Vanaf dag 1 kon ik meteen inhoudelijk aan de gang en werd ik door de collega’s overal mee naartoe genomen en in gewerkt, dat had ik nog nooit meegemaakt.

Na mijn studie gezondheidswetenschappen aan de Erasmus Universiteit ben ik in eerste instantie als docent bij mijn studie aan de EUR gestart. Een erg leuke baan, omdat ik veel studenten mocht helpen bij hun studie, maar ook als mentor hen kon begeleiden als ze twijfelden over de studiekeuze. Na 3 jaar hield het daar op en moest ik wat anders vinden. Ik ging als programmamanager zorg aan de gang bij Flevum. Daar organiseerde ik bijeenkomsten voor met name managers uit de zorg, erg leuk om te doen, maar toch niet helemaal waar ik blij van werd. Ik miste het contact met mensen, want buiten de bijeenkomsten zelf, was het echt een kantoorbaan.

We besloten dus om niet samen verder gaan en ik raakte werkloos. Best even schrikken, maar ook een goed moment om eens na te gaan denken over wat ik nou eigenlijk wilde. Ik ging zelf workshops volgen over solliciteren en je passie vinden. En al snel ging ik die workshops ook organiseren. Doordat ik dat zo enthousiast deed, viel ik op bij een van de samenwerkingspartners en toen daar een functie vrij kwam, werd ik gevraagd om de vacature te vervullen. Geweldig natuurlijk. Het was een project voor mensen die in de bijstand zitten en graag weer de arbeidsmarkt op willen. Ik heb hen mogen begeleiden op een werkervaringsplek en met sollicitatievaardigheden. Omdat het maar een functie voor 3 dagen in de week was, ben ik daarnaast op zoek gegaan naar andere banen en ik heb daardoor bij meerdere projecten mensen mogen begeleiden naar een nieuwe baan.

Verbanen

Door alle ervaring heb ik me de afgelopen jaren ontwikkeld als loopbaancoach en ik wist dat dat de richting is die ik op wil. Ik ben in 2017 gestart als zelfstandig loopbaancoach en heb in die periode veel mensen richting nieuw werk mogen begeleiden. Van mensen in de bijstand tot mensen die nog een baan hadden, maar iets anders wilden. Eind vorig jaar zag ik de vacature bij Verbanen en ik zag mijn kans schoon om me verder te ontwikkelen op het gebied van 2e spoortrajecten, maar ook om juist mensen te helpen om uitval te voorkomen. En juist die combinatie sprak mij erg aan bij Verbanen.

De afgelopen twee maanden heb ik al veel kandidaten mogen spreken en op weg mogen helpen in hun zoektocht naar werk. Zij volgen in de eerste 12 weken 6 workshops, waarin ze een stoomcursus solliciteren krijgen en aan onder andere hun cv en sollicitatiebrief werken. Daarnaast kijken we natuurlijk naar hun kwaliteiten en competenties, hoe passen die bij een nieuwe baan. En daarbij houden we natuurlijk rekening met de beperkingen die er zijn en hoe het werk hun gezondheid gaat beïnvloeden. In de individuele gesprekken gaan we hier verder op in en zetten we de puntjes op de i. Daarnaast zoek ik, vaak samen met de kandidaat, naar een werkervaringsplek. Op die manier kan de kandidaat uitproberen wat hij of zij leuk vindt en hoe zich dat verhoudt met de gezondheidsproblemen die ze hebben. Ik ga naar de werkervaringsplek toe, om de mogelijkheden te bespreken en de afspraken vast te leggen, zodat vooraf duidelijk is wat de verwachtingen zijn van alle partijen.

Het doel voor de kandidaten is natuurlijk duurzame uitstroom, hetzij in het bedrijf waar ze al werkten, maar vaak ook in een hele andere functie. En ik ben blij dat ik ze daarbij mag helpen!”

Meer weten?

Lees ook de blogs terug van Manager Verbanen Paul Boon en (inmiddels gepromoveerd tot) Verbanencoach Priscilla Panday.

En is jouw interesse in Verbanen gewekt? We komen graag met je in contact om geheel vrijblijvend de mogelijkheden van Verbanen met je te bespreken. Bel voor meer informatie: 088-2726272 of stuur een mail naar: info@verbanen.nl