Welke persoonsgegevens mogen verwerkt worden bij een ziekmelding?

Vandaag is het de ‘Europese Dag van de Privacy’, wat als doel heeft burgers beter te informeren over hun rechten met betrekking tot het gebruik van persoonsgegevens door verschillende organisaties.
Hoe zit het eigenlijk met de gegevens die je als werkgever mag verwerken van uw zieke werknemer?

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft beleidsregels beschreven omtrent de verwerking van persoonsgegevens bij geval van ziekte. Zo zijn er regels welke gegevens er mogen worden opgevraagd en welke vooral niet. Er mag bijvoorbeeld niet door de werkgever (of casemanager) gevraagd worden naar een diagnose of de functionele mogelijkheden en beperkingen van de zieke medewerker.

Wanneer een werknemer aan het re-integreren is, mag het re-integratiebedrijf alleen gezondheidsgegevens verwerken wanneer dit noodzakelijk is om de begeleiding uit te voeren. En mogen deze alleen verwerkt worden door een medisch geschoold persoon, zoals een bedrijfsarts,  die op basis van zijn beoordeling kan adviseren over de re-integratie.

Meer van de uitgebreide beleidsregels kun je teruglezen in ‘De zieke werknemer’ van de Autoriteit Persoonsgegevens.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten