Subsidie voor loopbaanadvies voor 45-plussers

Het ‘Ontwikkeladvies voor 45-plussers’ is in 2019 opgesteld voor alle 45-plussers. Dat betekent dat werknemers van 45 jaar en ouder subsidie kunnen ontvangen voor een advies van een loopbaanadviseur en zo zijn of haar kansen op de arbeidsmarkt in beeld kan krijgen. Ook kan een adviseur inzicht geven in de toekomst van iemands loopbaan, vooral omdat veel banen onderhevig zijn aan ontwikkeling.

Alleen specifieke beroepen konden tot eind 2018 gebruik maken van de subsidie. “Iedereen komt aan het begin van het jaar met goede voornemens. Ik denk dat het de moeite waard is om dit jaar met een loopbaanadviseur aan je eigen toekomst te werken. De mensen die dat eerder hebben gedaan, waren positief. Maar ik denk dat er nog veel meer mensen er profijt van kunnen hebben. Daarom heb ik besloten dat alle 45-plussers in aanmerking komen”, aldus Minister Koolmees. Vanaf januari 2019 mogen alle 45-plussers, die minimaal 12 uur werken (in loondienst en zelfstandig), gebruik maken van de regeling.

Ook leidinggevenden hebben de mogelijkheid om subsidie aan te vragen om getraind te worden hun werknemers te ondersteunen bij loopbaanwensen. Meer informatie over het ontwikkeladvies vindt u hier.

Heeft u interesse in loopbaanadvies van Verbanen? Neem vrijblijvend contact met ons op via onderstaand contactformulier voor de mogelijkheden.

U staat toe dat Verbanen u benadertU staat niet toe dat Verbanen u benadert

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten